Zdrowe odżywianie powoli wchodzi nam w krew. Coraz częściej dbamy o świeżość produktów trafiających na domowe stoły. Świeże warzywa i owoce stają się podstawą naszych diet. Na co lepiej postawić planując zakup sprzętu do domowej produkcji pysznych soków? Co wybrać? Tradycyjną, klasyczną i znaną od lat sokowirówkę, czy może raczej nowoczesną wyciskarkę wolnoobrotową?
Sokowytłaczarki – dla zdrowia całej rodziny
Przygotowanie domowego, świeżego i aromatycznego soku w zaciszu własnej kuchni jeszcze nigdy nie było takie proste! Wyciskarki do soków wprowadzą do codziennej diety element zdrowia, niepowtarzalnego smaku i owocowo-warzywnego orzeźwienia. W przeciwieństwie do odchodzących już w zapomnienie sokowirówek potrafią wyczarować cuda z niemal każdej rośliny. Poradzą sobie z twardymi warzywami korzeniowymi takimi jak marchewki, selery, czy buraki. Z miękkich jabłek, jagód oraz bananów przygotują smakowite musy. Wycisnąć sok nawet z liści szpinaku, jarmużu czy zielonej natki pietruszki. To doskonały sposób na przemycenie tych warzyw do jadłospisu największych nawet niejadków.
Nowoczesne produkty do wytłaczania soków wykonane są z najwyższej jakości komponentów. Charakteryzują się prostą budową, ich praca jest cicha, a po wykonaniu swojego zadania są łatwe w czyszczeniu i konserwacji. Poddawane obróbce surowce nie są w nich narażone na działanie wysokich temperatur i dzięki temu zachowują wszystkie swoje walory odżywcze. Dodatkowo niski pobór mocy w porównaniu z sokowirówkami sprawia, że jest to obowiązkowy sprzęt w kuchni każdej osoby dbającej o zdrowie swoje i swoich najbliższych, a także o środowisko naturalne.