Pomysły na letnie obiady z przetworami warzywnymi

Przetwory to coś, co powinno znaleźć się w każdym domu. Zarówno z produktów owocowych, jak i warzywnych, możemy wykonać mnóstwo pysznych, wartościowych dań, nawet wtedy, gdy aktualnie panuje mroźna zima i jest sezon jedynie na marchewki oraz buraki. Kilka słoiczków ze smakowitą zawartością może uratować nasz obiad, kiedy nie mamy czasu, ale także pomoże nam uraczyć wspaniałościami nieoczekiwanych gości. Oczywiście w dzisiejszym, zabieganym świecie mało kto ma wolną chwilę, by samodzielnie przygotowywać weki, ale oferta tego typu smarowideł, past i sosów dostępna w sklepach jest tak bogata, że na pewno znajdziemy coś dobrego dla siebie.

Obiad w kilka minut

Jeden słoiczek, paczka makaronu i pyszne danie gotowe. Takie proste cudo możemy wyczarować z przecieru pomidorowego. Dodając do niego odrobinę przypraw, trochę czosnku, cebulki oraz mięso otrzymamy błyskawiczny sos boloński kochany przez wszystkie dzieci. Zarówno małe, jak i duże głodomory ucieszą się także z zupy pomidorowej przygotowanej na bazie koncentratu i bulionu warzywnego. Dla nieco bardziej wymagających doskonałą propozycją będzie makaron z sosem z hummusu lub buraczane carpaccio z marynowanych warzyw. W razie niespodziewanej wizyty znajomych w porze obiadowej, podajmy na przystawkę szybkie corstini z pastą z bakłażanów. Jeśli nie wiemy, gdzie kupić takie cuda zamknięte w szkle, zajrzyjmy na stronę internetową https://lokalneo.pl/-warzywne-102. Znajdziemy tam bardzo dobre jakościowo przetwory pochodzące z niedużych lokalnych wytwórni, które stawiają przede wszystkim na doskonały smak.

Zostaw Odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

1 × 3 =