Branża restauracyjna jest jedną z najbardziej konkurencyjnych branż na świecie. Jeśli chcesz odnieść sukces w tym biznesie, musisz być o krok przed swoją konkurencją. Problem z większością restauracji polega na tym, że nie są one zbyt wydajne, jeśli chodzi o obsługę klienta i sposób wydawania pieniędzy na zaopatrzenie.
Dowiedz się, gdzie Twoja restauracja traci pieniądze, a gdzie je zarabia. Możesz to zrobić przechodząc przez swoje zapasy i mierząc koszt każdej pozycji z jej marżą zysku. Kiedy już wiesz, które pozycje kosztują cię najwięcej pieniędzy, zacznij szukać sposobów na zmniejszenie tych kosztów lub zwiększenie zysków na tych pozycjach.
Jeśli koszty żywności są zbyt wysokie, warto rozważyć zakup hurtowy, a nie detaliczny. To obniży twój koszt na jednostkę produktu, jednocześnie podnosząc marżę zysku z każdej sprzedaży. Oczywiście, należy również upewnić się, że jakość produktu pozostaje na tyle wysoka, że klienci będą zamawiać go ponownie w przyszłości – nikt nie chce złego posiłku!
Mamy do dyspozycji wiele narzędzi, dzięki którym nasze restauracje są bardziej wydajne. Używamy oprogramowania do zarządzania relacjami z klientami (CRM), aby śledzić poszczególnych gości i ich preferencje, oprogramowania do zarządzania zapasami, aby śledzić, co mamy pod ręką, oraz systemów punktów sprzedaży (POS), aby przyjmować zamówienia i rejestrować sprzedaż. Wszystkie te elementy są dostępne na stronie https://www.flashcom.pl/.