Nie sposób jest nie zgodzić się ze stwierdzeniem, że aby cieszyć się pyszną i aromatyczną kawą potrzebne są starannie wyselekcjonowane ziarna kawy najlepszej jakości. Nie każdy jednak pamięta o tym, że potrzebna jest również dobra i czysta woda. Dzięki zastosowaniu filtra do wody w naszym ekspresie do kawy znacząco możemy polepszyć walory smakowe tego energetycznego trunku. Na rynku możemy wybierać między dedykowanymi filtrami prosto od producenta naszego ekspresu, bądź możemy zdecydować się na filtr CFL-701B, który jest kompatybilny z urządzeniami wielu renomowanych marek ekspresów ciśnieniowych.
Doskonale pochłania on wszelkie zanieczyszczenia takie jak kamień, chlor, czy pestycydy i pozwala rozkoszować się krystalicznie czystą wodą niczym z górskiego źródła. Ponadto chroni on nasz ekspres przed odkładaniem się niechcianych i trudnych do usunięcia złogów kamienia wodociągowego oraz przedłuża jego żywotność, co pozwala na oszczędność w dłuższej perspektywie czasowej. Filtr możemy stosować przez około dwa miesiące lub przez okres przefiltrowania około 60 litrów wody. Po tym czasie powinniśmy go wymienić.
Niewątpliwie poza dobrą jakością kawy oraz wody użytej do jej parzenia ogromny wpływ na jej walory smakowe ma odpowiednia oprawa. Nic tak nie poprawia smaku cappuccino jak wyraźna aksamitna pianka unosząca się na powierzchni, posypana szczyptą ciemnobrązowego kakao. Szklanki termiczne CFL-660 do cappuccino pozwolą wyeksponować wszelkie atuty wizualne oraz pomogą utrzymać odpowiednią temperaturę naszego napoju.